After Eight

Anya és apa nem igazán beszélnek nyelveket. Jobban mondva anyu elpötyög kicsit németül, apu nagyon jòl "testbeszél", és talán még mindketten tudnának meríteni a kötelező orosz csonka maradványaiból. Történet vége.
Próbálom ösztönözni őket, hogy feküdjenek neki az angolnak kicsit. Világnyelv, jól jön utazáskor stb., de a mindennapokban is hasznosnak bizonyulhat! Mondjuk mikor anya a Pinteresten lóg, vagy a Zara-ban és küldi a képet, hogy mi van a póló hátuljára írva...ugye az azért nem mindegy?! Apu meg mást sem kívánhatna, mint hogy a jövőben becserkészésre váró angol férjemnek saját szavaival mondhassa el, hogy az általa készített meggylikőrben sour-cherry, sugar and loads of vodka[1] van, és hogy annak az üvegnek bizony még ma este el kell fogynia. Cheers![2]
Január első hete, kellemes idő, Duna-part, anya és lánya sétálnak. Tengernyi turista, többségük oroszul beszélő, mit csinál a lány? Angolul tanítja az anyukáját! Talán csak az oroszt kéne feleleveníteni és anyuci kontra nyelvismereti problémák 1:0! De nem ám...mi futòk vagyunk, kitartóak, a kihívás éltet!
Igazából anyu egész sok szót ismer. Hála ég, hogy van hobbija (nem is egy) no meg ruhái (ezer egy). Egy-két alapszò rögzítésével körbejártunk pár olyan témát, melyek közel állnak hozzá érdeklődésben: sport, kézművesség, csokoládé! Mivel az ünnepek után megmaradt két doboz After Eight, átvettük a before-after jelentését, meg kicsit számolgattunk is! A nagy magyarázás rendkívül mély gondolatokba csapott át csoki fronton. Vajon reggel 8 után lehet kicsit enni belőle, de este 8 után már nem ajánlott? Esetleg 8 darab után le kell állni vele, vagy akkor már minden mindegy alapon célszerű bevágni az egész dobozzal?
Lehet a cél furfangosan összezavarni, hogy aztán csoki evésben vezesd le a bizonytalansággal járó stresszt? Még jó, hogy időkorlátot nem szabtak, mondjuk hogy van rá egy órád: after 8 before 9[3]. Én személy szerint csokinév módosítási kérelmet nyújtanék be...Before Eight és minden tiszta!
A sok fentebb összehordott zagyvaságot követően, gondoltam azért kigooglizom a csokinév eredetét és jól kinevettetem magam. Természetesen van értelme a névadásnak, méghozzá "after-dinner mints"[4]-ként az esti étkezés utáni friss leheletet hivatott biztosítani. Hát persze...after eight time date time![5]

[1] meggy, cukor es rengeteg vodka
[2] Egészségedre!
[3] 8 után 9 előtt
[4] "vacsora utáni menta darabka"
[5] ...nyolc után randi time!

Megjegyzések