Friends

Az első jó barát, aki itt hagyta Londont - és úgy tűnik költözik is vissza - Nessi, Franciaországból. A céghez csatlakozva ismertem meg, így már az első hónapban belecsöppent Londoni mindennapjaimba. A kulináris élvezetek, no meg az angol sörök és - a nem angol, de - jó borok közös megtapasztalása barátokká csiszolt minket.
Osztrák barátnőmmel, Franziskával szintúgy a munkahelyen keresztül lettünk jóban, majd a Camdeni és Covent Garden-i piacokra szombatonként vezető gasztrotúráink, valamint önéletrajzok tömkelegének megírásával eltöltött gyötrelmesen hosszú teadélutánjaink szőttek szoros baráti köteléket.
Svájci jó barátommal, Cynthiával is egy irodában dolgoztunk együtt úgy egy-két hónap erejéig. A kantinban történő beszélgetések (ételekről és könyvekről) pedig szépen lassan áthelyeződtek Brick Lane és Spitalfields Market-re, különböző fancy Sushi és Burger bárokba, valamint cukrászdákba.
Mindig is tudtam, hogy jó ha az ember szeret enni, hát ha még jó társaság is van hozzá! De emlékeztek még a pár történettel korábban említettekre? Londonban minden gyorsan változik...emberek jönnek, látnak, visszamennének, és történetesen vissza is mennek.
.Londontól távolodva..hajóval!

És hogy mindez engem hogyan érint?
A napos oldala, hogy ezek a drága barátok bizony itt hagyják nekem a fél lakásukat, de legalábbis konyhájuk egész tartalmát. A búcsú vacsora alatt, majdhogynem ünnepélyes keretek között zabpehely, mazsola, rizs, chia mag, fűszerek, olívaolaj, szószok, sütőforma, kókuszreszelék, pudingpor, liszt és receptek kerülnek átruházásra. Mindemellett landolt már nálam egy-egy cserepes virág (azóta is az ablakomban nyílik), párna, tükör, olvasólámpa és hasonló hasznos dolgok.
A nem napos oldala: árnyékos!
Az árnyékos oldal napos oldala pedig nemzetközileg köttetett barátságok, melyek nem mellesleg évente meghívást garantálnak Lyonba, Linzbe, Thunba, Barcelonába, Hamburgba, Bordeaux-ba...

P.S. Idén nyáron az úticél a Thun-tó partján fekv
ő svájci kisváros: Thun.

Megjegyzések